Nederlandse links

  • Vereniging voor Latijnse Liturgie
    De VLL stelt zich als doel het gebruik van de latijnse taal te promoten in de liturgie volgens het missaal van Paulus VI
  • Op de webstek Thomas van de Katholieke Universiteit van Leuven, is het mogelijk verschillende eucharistische gebeden en prefaties te vinden, die komen uit de officiële liturgische boeken van de Belgische Kerkprovincie. Enkele typefouten zijn hier voorlopig niet uitgesloten en de kwaliteit van de inhoud van deze website is ongelijk.
  • Het Evangelie van de dag met de mogelijkheid het per e-mail te ontvangen. Het gaat hier niet om de versie van het lectionnarium, maar om die van de Petrus Canisius Vertaling, en is dus niet geschikt voor officiële liturgische teksten.
  • Webstek van Katholiek Nederland
  • Pastoor Cor Mennen, gedelegeerde voor liturgie van de bisschop van ‘s-Hertogenbosch, biedt op zijn webstek de liturgische teksten van de lauden en de vespers van iedere dag, evenals de teksten van de liturgie van het doopsel, het huwelijk, en de overleden, dat allemaal in het Nederlands.
  • Willy Schuyesmans heeft een rijkgevulde webstek in verschillende talen, vooral gericht op gregoriaanse zang.
  • De website Liturgische Gezangen bevat veel partituren van de officiële liturgische gezangen, zowel voor Nederland als voor Vlaanderen, in PDF- evenals in MIDI-formaat.